Συνεργασία ΕΣΔΑΚ – Οδοντιατρικού Συλλόγου για τα ιατρικά απόβλητα

10:49 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χωροθέτηση ειδικών κάδων συλλογής των οδοντιατρικών αποβλήτων στο Ηράκλειο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, με τον πρόεδρο του Οδοντιατικού Συλλόγου, Σταμάτη Χαρίτο.
Στόχος της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας, κάτι που ήδη έχει γίνει με τον Ιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική διαχείριση του συνόλου των αστικών ιατρικών αποβλήτων.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης& Καθαριότητας

του Δήμου Ηρακλείου ανέφερε: «Αναπτύσσουμε ακόμα περισσότερο το μοντέλο διαλογής στην πηγή, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά και ένα νέο ρεύμα αποβλήτων. Σε αυτή τη φάση ξεκινάμε πιλοτικά από την πόλη του Ηρακλείου με σκοπό να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλους τους Δήμους – μέλη μας, με τις αντίστοιχες συνεργασίες».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτης Χαρίτος δήλωσε: «Είναι μια πρόταση την οποία κι εμείς ως Οδοντιατρικός Σύλλογος έχουμε καταθέσει εδώ και αρκετά χρόνια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οδεύει προς υλοποίηση. Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, η οποία με την ανταπόκριση των μελών μας καιτην τεχνογνωσία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., μπορεί να αναπτυχθεί αποτελεσματικά και να φέρει σημαντικά οφέλη για όλους μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα