Συνελήφθησαν στο Λονδίνο, οι Κ. Γριβέας και Αν. Βάτσικα

14:27 22/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνελήφθησαν στο Λονδίνο οι καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης, για την υπόθεση του ΤΤ, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γριβέας- Βάτσικα παρουσιάστηκαν στη Σκότλαντ Γιαρντ, όπου και συνελήφθησαν. Με βάση το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για δάνεια ύψους 17 εκατ. ευρώ που έλαβαν από την τράπεζα,
χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Ήδη, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.Μετά την απολογία τους, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι απο το ειρηνοδικείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου, με χρηματικη εγγυηση 100.000 λιρων και περιοριστικους ορους. Το ζευγαρι θα παρουσιαστεί ξανά στο Ειρηνοδικείο στις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές προχωρούν σε δημεύσεις ακινήτων που διατηρούν στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα, ενώ παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους. Τα ακίνητα που διαθέτει το ζευγάρι στην Ελλάδα τίθενται υπό καθεστώς δέσμευσης ενώ ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την διαβίβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχείων λογαριασμών που διατηρούν οι δύο σύζυγοι σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία.
Keywords
Τυχαία Θέματα