Συνελήφθη και τρίτος ύποπτος για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

19:58 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τη σύλληψη της 28χρονης με διαβατήριο Βιτετνάμ, μια 25χρονη που φέρεται να είναι υπήκοοος Ινδονησίας τελεί υπό κράτηση από τις αρχές της Κουάλα Λουμπούρ, μαζί με τον Μαλαισιανό φίλο της , στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει τη νεκροψία-νεκροτομή, αν και τα αποτελέσματά της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Βόρεια Κορέα

επέμεινε να μην γίνει νεκροψία, ωστόσο το αίτημα αγνοήθηκε καθώς δεν ήταν επίσημο, όπως ανακοινώθηκε.

Τη φωτογραφία της βασικής ύποπτης, που τελεί υπό προσωρινή κράτηση για επτά ημέρες, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Μαλαισίας, ενώ κάμερα από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ δεν επιβεβαιώνει ότι είχε συνεργό τη στιγμή της δολοφονίας.

Clearer image of Kim Jong Nam's alleged killer caught on CCTV pic.twitter.com/eWTqQT7hQM

— The Straits Times (@STcom) February 15, 2017

Ως επικρατέστερη εκδοχή προβάλλεται πάντως, ότι δυο «μάυρες χήρες» πλησίασαν το θύμα πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το Μακάο της Κίνας. Η μία τον έπιασε από πίσω και του έβαλε ένα εμποτισμένο με δηλητήριο μαντήλι στο στόμα, την ώρα που η δεύτερη έκανε την επίθεσή της είτε με κάποια βελόνα, είτε με σπρέι.
Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ανέφερε στη Βουλή της Σεούλ, ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί από το 2012, όταν είχε αναφερθεί στον μικρότερο αδερφό του και ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ως «αστείο» προβλέποντας ότι «το καθεστώς σύντομα θα καταρρεύσει».

Κατά την πρώτη εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά την είδηση της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδερφού του, επισκέφθηκε το μαυσωλείο όπου έχει ταφεί ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, με αφορμή την 75η επέτειο από τη γέννησή του, ενώ το τελευταίο 24ωρο η Πιονγκγιανγκ βρίσκεται σε κλίμα εορταστικό

Λέγεται ότι η Μαλαισία ψάχνει ακόμη δύο ξένους υπόπτους, ενώ πλέον εκφράζονται φόβοι πως κινδυνεύει και η ζωή του γιου του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος επίσης ασκούσε κριτική προς της Βόρεια Κορέα.

ΠΗΓΗ:,Guardian,ΑΜΠΕ,ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή

Σχετική είδηση: Το πτώμα του Κιμ Γιονγκ-Ναμ ζητά η Β. Κορέα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα