Συνέλευση των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία για τα εργασιακά τους

16:20 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 6μμ στο εργατικό κέντρο της Αθήνας (Μάρνης & Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β), οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία, θα συζητήσουν τις εξελίξεις στον κλάδο τους.

Όπως επισημαίνει το σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων: «Την ώρα που η καθημερινότητα της εξαντλητικής δουλειάς, των χαμηλών μισθών, της αγωνίας για πιθανή απόλυση, βασανίζει χιλιάδες εργαζόμενους, οι όμιλοι της Ιδιωτικής Υγείας, επενδύουν εκατομμύρια ευρώ

σε νέες μονάδες, σε αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ ο όγκος της δουλειάς συνεχώς αυξάνει».

Επίσης σε άλλο σημείο του καλέσματός τους αναφέρουν πως: «Έχουμε την πείρα 8 χρόνων κρίσης. Οι απώλειες των εργαζομένων του κλάδου μας, αυτά τα χρόνια, αγγίζει το 40%. Κι όμως σήμερα μας ζητάνε να κάνουμε κι άλλες θυσίες.

Το σωματείο μας, απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας με όρους βαθιάς εκμετάλλευσης. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι το μέλλον που τους αντιστοιχεί δεν είναι οι μισθοί πείνας, η εξαντλητική δουλειά. Τους λέμε να εμπιστευτούν, να στηρίξουν το σωματείο. Να γίνουν η φωνή του σωματείου στους χώρους δουλειάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα