Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα

17:11 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πρόκληση από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στις Οινούσσες, οι οποίες όπως αναφέρουν ανήκουν στη γείτονα χώρα. Για απώλεια ψυχραιμίας κάνει λόγο ο Πάνος Κάμμενος.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως « η Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την κρίση, ιδίως στα μέσα ενημέρωσης. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση έχουμε ανακοινώσεις καθημερινές, είναι η 13η ημέρα που πηγαίνουν προς το Αιγαίο. Αυτό δείχνει από τη μεριά της Τουρκίας μία απώλεια ψυχραιμίας. Αλλά από εκεί και πέρα συνδυάζεται με πρωτοφανείς ανακοινώσεις από τα μέσα ενημέρωσης, έναν μιντιακό πόλεμο για γεγονότα που δεν υπάρχουν».

Ιστοσελίδα και εφημερίδα της Τουρκίας έκαναν λόγο για νέα πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας η οποία έγινε πριν από λίγες μέρες και μάλιστα από τον αρχηγό του ΓΕΣ ο οποίος πήγε και σήκωσε ελληνική σημαία σε νησί το οποίο είναι λίγα μίλια από την Τουρκία και της ανήκει. Το νησί για το οποίο μιλάνε οι Τούρκοι, είναι οι Οινούσσες.

Νωρίτερα, στις εκδηλώσεις που έγιναν για την απελευθέρωση της Κόνιτσας σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «Υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Στέλνουμε παντού το μήνυμα και πρέπει να το ακούσουν καλά. Θέλουμε να ζούμε καλά, ειρηνικά. Να ζούμε με αλληλεγγύη, αλλά θα είμαστε πάντα έτοιμοι».

EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Ενώ ο αρχηγός του ΓΕΣ είπε πως «θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κοιμάται ήσυχος».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Σχετική είδηση:

Παιχνίδια προπαγάνδας της Άγκυρας στο Αιγαίο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα