Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την ΠΓΔΜ (video)

18:19 8/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μονόδρομο για την είσοδο της ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε χαρακτηρίζει η Αθήνα τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας, σχολιάζοντας τις εμφανείς διαφορές στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ και του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου

Εξωτερικών των Σκοπίων, επισημαίνει ότι «έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια».

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να μην μιλάει για την ταμπακιέρα ενώ παράλληλα φαίνεται ότι μπερδεύει τις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ με την επίσημα αναγνωρισμένη γλώσσα εκάστου κράτους-μέλους, τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αντιπαράθεση και στη Βουλή για τις δηλώσεις του Σλοβάκου βουλευτή του ΕΛΚ. Ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχολίασε τις εξελίξεις στο μακεδονικό χαιρετίζοντας τη μετακίνηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απο την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία που δεν έχει τη στήριξη του κυβερνητικού εταίρου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα