Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά

12:29 9/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Με αρκετούς μετασεισμούς από τα ξημερώματα, ξύπνησε σήμερα η Κεφαλονιά, ενώ ιδιαίτερα αισθητός, ήταν εκείνος που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί και είχε μέγεθος 4.4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.Οι κάτοικοι του νησιού, όπως λένε έχουν συνηθίσει, να ζουν με το φαινόμενο και δεν πανικοβάλλονται κάθε φορά που η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πιο έντονη.

Η νύχτα στο Ληξούρι κύλησε ήσυχα, με τους σεισμόπληκτους μέσα στα αυτοκίνητα, το κλειστό Γυμναστήριο και σε
κάποια αντίσκηνα.

Εντωμεταξύ, το μεσημέρι κατέπλευσε στο λιμάνι του Ληξουρίου το κρουαζιερόπλοιου Aegean Paradise, το οποίο έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 600 πολιτών. Το πλοίο θα μείνει στο νησί για δύο συνολικά μήνες, σε ασφαλές αγκυροβόλιο έξω από το Ληξούρι. Θα διατίθενται δωμάτια με θέρμανση, κλινοσκεπάσματα και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβιβαζόμενων στο πλοίο θα προσφέρεται δωρεάν πρωινό και δείπνο.

Στην Κεφαλλονιά, τα συσσίτια και οι μηχανισμοί υποστήριξης των σεισμοπλήκτων λειτουργούν ικανοποιητικά, δήλωσε το Σάββατο, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν μετά από μία εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα κτίρια από τα κλιμάκια των τεχνικών, ώστε να υπάρξει η μέγιστη ασφάλεια για τους μαθητές.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος είναι συγκινητική η αλληλεγγύη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και το εξωτερικό η οποία εκφράζεται ηθικά και υλικά προς τους κατοίκους του νησιού.

Στο μεταξύ οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες των δύο τελευταίων ημερών βοηθούν στις εργασίες αποκατάστασης σε κτίρια και υποδομές.

Διαβάστε ακόμα: Την Δευτέρα ξεκινούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στην Κεφαλονιά
Keywords
Τυχαία Θέματα