Συνεχής ο εμπαιγμός του λαού λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν

12:52 15/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Για συνεχή εμπαιγμό του ελληνικού λαού, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πρωθυπουργό και την τρικομματική κυβέρνηση, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως σημείωναν κύκλοι του κόμματος, πριν προλάβει ο Πρωθυπουργός να πει ότι τα μνημόνια σε τρία χρόνια θα τελειώσουν η Κομισιόν με 11σέλιδη έκθεσή της έρχεται να τον διαψεύσει λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων της τάξης του 4% του ΑΕΠ
για τη διετία 2015-16, ήτοι 8 δισ. ευρώ νέα επώδυνα μέτρα. Έλεγαν μάλιστα ότι από την έκθεση της Κομισιόν αναδεικνύεται και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η καταστροφική μνημονιακή πολιτική στην οποία επιμένει η τρικομματική κυβέρνηση.
«Αδιέξοδη η καταστροφική μνημονιακή πολιτική»
Ειδικότερα, επεσήμαναν ότι η Κομισιόν ουσιαστικά απειλεί πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ, λόγω των αντιδράσεων θα επιβληθούν νέα μέτρα , ομολογεί ότι η ύφεση είναι κατά 8% βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων της τρόικας ενώ όπως έλεγαν εντοπίζονται και κίνδυνοι βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου, έλεγαν ότι η έκθεση σημειώνει ότι αν διαπιστωθούν αστοχίες στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, στις αποκρατικοποιήσεις και στην ταχύτητα επανόδου της οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ή σε συνδυασμό όλων αυτών το χρέος μπορεί να φτάσει το 2020 στο 147% του ΑΕΠ, αντί του 124% του ΑΕΠ που προβλέπει το πρόγραμμα.

Παράλληλα, διερωτώνταν για το πόσες φορές, το πανελλήνιο έχει ακούσει κυβερνητικούς διθυράμβους κάθε φορά που επιβάλλονταν από την κυβέρνηση δυσβάστακτα και λαοκτόνα μέτρα καθώς και για το πόσες φορές έχει ακούσει ο λαός τους προφεσόρες και φωστήρες των οικονομικών επιτελείων των μνημονιακών κυβερνήσεων να προβλέπουν ανάπτυξη, ανάκαμψη της Οικονομίας και έξοδο από το μνημόνιο.

Σημείωναν μάλιστα, ότι «πολύ πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή ένα μικρό Μνημόνιο σε ένα άρθρο «για να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» μειώνοντας ακόμα περισσότερο κυριολεκτικά εν μία νυκτί, τον κατώτατο μισθό»

Διερωτώνταν ακόμα αν

« Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν είχε υποστηρίξει τον περασμένο Ιανουάριο στο CNN ότι το 2014 θα ισχύσουν τα τελευταία μέτρα;
• Τον Νοέμβριο του 2012, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το τρίτο μνημόνιο, δεν ήταν εκείνος, ο οποίος υποστήριζε ότι τα μέτρα θα ήταν τα τελευταία; «Είναι τα τελευταία μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους», «δεσμευόταν» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή ο κ. Σαμαράς.
• Τον περασμένο Δεκέμβριο, επίσης, σε συνέντευξή του σε σαββατιάτικη εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν που επαναλάμβανε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα.
Και πόσες ακόμη φορές, ο πλέον αναξιόπιστος πρωθυπουργός στην νεότερη πολιτική ιστορία, δεν «δεσμεύτηκε» ότι οι θυσίες για τον ελληνικό λαό θα είναι οι τελευταίες πριν η κυβέρνησή του επιβάλλει κι άλλα μέτρα, ακόμη πιο σκληρά, πιο αντικοινωνικά και πιο καταστροφικά για την οικονομία και τον ελληνικό λαό».«Εδώ μήνες ακούει για ανάπτυξη ο λαός αλλά δεν τη βλέπει»Στην Κουμουνδούρου ανέφεραν επίσης ότι ακόμα και για την Ανάπτυξη οι εκτιμήσεις της Κομισιόν είναι δυσοίωνες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το 11σέλιδο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα εκφράζεται απαισιοδοξία για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και σημειώνεται ότι τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα