Συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου

11:32 9/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε την πρώτη εβδομάδα συναυλιών στον Κήπο του Μεγάρου, με την Πέννυ Μπαλτατζή και τους Manouchedrome Trio με τον Αλέξη Στενάκη, αυτή την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, το ταξίδι στον κόσμο της τζαζ φτάνει στο τέλος του. Έτσι λοιπόν στις 20:30 καλούμαστε να απολαύσουμε τη συναυλία «Mano’s Jazz tribute to Manos Hadjidakis» με το Dimitris Kalantzis Quintet. Πρόκειται για μια μουσική συνάντηση του Μάνου Χατζιδάκι με την τζαζ που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

αρκετά χρόνια πριν· μια εξαιρετική πορεία ως σήμερα με έναν πλατινένιο δίσκο (κάτι σπάνιο, αν όχι μοναδικό για τα δεδομένα της τζαζ) και πολλές συναυλίες. Πέντε δεξιοτέχνες τζαζίστες, η αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής, υπόσχονται μια 100% «χατζιδακική» αλλά και τζαζ βραδιά.

Πέρα από τις συναυλίες, ο Κήπος του Μεγάρου διοργανώνει και εκδηλώσεις λόγου με την εναρκτήρια βραδιά του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017. Συνδιοργανώνεται από το ΜΜΑ, τον Κύκλο Ποιητών, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη. Συμμετέχουν 20 ξένοι και 50 έλληνες ποιητές. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ιδρύθηκε από τον Κύκλο Ποιητών το 2013, μέσα στην κρίση, και σκοπός του είναι να συμβάλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής ποίησης, στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών παραδόσεων και στην προβολή της ελληνικής λογοτεχνικής παράδοσης στο εξωτερικό. Σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας ποίησης έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτό (Adam Zagajewski, Juan Carlos Mestre, Pia Tafdrup, Carolyn Forché Jack Hirschman κ.ά.) καθώς και ορισμένοι από τους σπουδαιότερους έλληνες ποιητές (Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Δήμητρα Χριστοδούλου κ.ά.).

Ακολουθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, η μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας του Ομήρου», με ελεύθερη είσοδο, που παρουσιάζεται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό «EllinikoThεatro» στο πλαίσιο της δράσης «Θέατρο Ειρήνης/Theatre of Peace» και σε συνεργασία με τον επίσης διεθνή οργανισμό, «Αναγνώστες του Ομήρου/Readers of Homer». Το ταξίδι αυτής της συνεργασίας άρχισε πριν από 15 χρόνια σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο (Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας κ.ά.). Τη σκηνή θα μοιραστούν 200 αναγνώστες κάθε ηλικίας και εθνικότητας για να διαβάσουν και να τραγουδήσουν ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο αθηναϊκό κοινό και στους ξένους επισκέπτες. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Λευκές νύχτες» και είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη οδύσσεια των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Τιμές εισιτηρίων:

10 € (προπώληση)

12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Για περισσότερες πληροφορίες

210 72 82 333

www.megaron.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα