Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης

11:11 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης, με τους Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου, διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, με την ευκαιρία του ανοίγματος για το κοινό του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά,

εντός του χώρου όπου έγιναν εργασίες αναστήλωσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την πύλη Ε2 (κρητικά καράβια) και η είσοδος γίνεται από την οδό Κανάρη. Ο χώρος θα μείνει δοκιμαστικά ανοιχτός για το κοινό από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ οι επισκέψεις μπορούν να γίνονται από Πέμπτη έως και Σάββατο, με ελεύθερη είσοδο.

Το ωράριο λειτουργίας, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, είναι 11.00-19.00.

Λίγα λόγια για τον χώρο

Η Ηετιώνεια Πύλη είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της πειραϊκής ακτής, με έκταση περίπου 20 στρέμματα. Βρίσκεται στα δυτικά του κεντρικού λιμανιού, το οποίο προστάτευε στην αρχαιότητα. Η σημασία της είναι διττή, διότι αφενός ήταν ο προμαχώνας του λιμανιού και μία από τις δυο εισόδους του τειχισμένου Πειραιά (η δεύτερη ήταν οι «Αστικές Πύλες»), κι αφετέρου διασώζει σημαντικές πληροφορίες για την οχυρωματική αρχιτεκτονική όπως αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από τον 5ο ώς τον 3ο αι. π.Χ.

Στον χώρο πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά).

Σχετικά άρθρα

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 – Βία και ανεκτικότητα

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα