Συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου

10:34 30/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου, δίνει το παρών στο φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου, «Κρήτη μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Απόψε στις 8.30, στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, θα παρουσιάσει την παράσταση: «Η θαλασσινή ωδή του Φερνάντο Πεσσόα και τα Φάντος της εφηβείας μου».
Αναφερόμενη σ’ αυτήν, η ίδια η ερμηνεύτρια έγραψε: «Η Θαλασσινή Ωδή του Fernando Pessoa, η μεγαλειώδης αυτή ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου ποιητή [υπογεγραμμένη

από τον Alvarode Campos, την πλέον επιβλητική μορφή «των ετερώνυμων», όπως αποκαλούσε ο ποιητής τα διάφορα πρόσωπα που επινοούσε ως υπογραφείς του έργου του] παρουσιάζεται απόψε σφιχτοπλεγμένη με αγαπημένα παλιά φάδος της Λισσαβώνας, αυτά που γνώρισα την εποχή που όλοι άκουγαν Σκαθάρια, αλλά σε μένα η μαγική φωνή της Amalia Rodrigues άνοιγε καινούργιους δρόμους. Αυτή η παράσταση είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει, ωριμάζει, πλουτίζει: Μέχρι την ολοκλήρωσή της, έχει αλλάξει πολλές μορφές. Ξεκίνησε πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια, ως ρεσιτάλ τραγουδιού μαζί με μικρά αποσπάσματα του ποιήματος, το 2007 ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd, αργότερα ανέβηκε με άλλη μορφή και στη σκηνή. Τώρα με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Αβδελιώδη ευελπιστεί ότι πετυχαίνει τον κύριο στόχο της: Ένα μεγάλο κείμενο, προορισμένο να διαβαστεί μόνο, ακούγεται πλέον και σαν ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι απέραντο – όπως η θάλασσα – που αφυπνίζει σκέψεις, αισθήσεις, αλλά και την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς ακούγοντας παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα