Συνάντηση Β. Αποστόλου με εκπροσώπους αγροτών τη Δευτέρα

15:12 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με θέμα τα αιτήματα των αγροτών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, η οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Η

συνάντηση με τον Βαγγέλη Αποστόλου έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο υπουργείο, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπούτας και τα άλλα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, κάλεσαν όλους τους Έλληνες αγρότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, με σημείο εκκίνησης το Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Όπως επισήμαναν μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, στόχος του συλλαλητηρίου είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να δηλώσουν «βροντερά παρόντες» και «σε ετοιμότητα», προκειμένου να «ανακόψουν τα πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, της ΕΕ και των μνημονίων, για αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και συγκέντρωση στα χέρια λίγων όλης της γης και του πλούτου που παράγει».

Το συλλαλητήριο, που θα αναπτυχθεί σε πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Εγνατίας με τελική κατεύθυνση το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιείται η 27η Agrotica, θα πλαισιώνεται από αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συνέντευξης Τύπου, μετά το «ραντεβού» με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη Δευτέρα, η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στα 18 αγροτικά μπλόκα, που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης και στη συνέχεια, μέσα από γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία, θα καθοριστεί η επόμενή τους κίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα