Συνάντηση Σαμαρά με Ντάισελμπλουμ - Τέθηκε το θέμα του ΦΠΑ εστίασης - Δηλώσεις Στουρνάρα, Βενιζέλου

15:29 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάϊσελμπλουμ. Συναντήθηκε ήδη κατ' ιδίαν με τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν παρευρέθηκε λόγω προσωπικού κωλύματος.

Παρυσία των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ευρωζώνης
μίλησε στον πρωθυπουργό για την αναμενόμενη άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών, κάτι που τόνισε και ο κ. Σαμαράς. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός έθεσε θεμα ΦΠΑ εστίασης, παρουσίασε αναλυτικά την τελευταία εικόνα της ελληνικής οικονομίας και συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με έμφαση στην τραπεζική ένωση, που είναι το θέμα της επόμενης, πολύ σημαντικής, συνόδου κορυφής της ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε εκτενώς τις διαστάσεις της ανεργίας στη χώρα μας και τού μίλησε για την ανάγκη τα κοινοτικά προγράμματα κατά της ανεργίας να είναι εμπροσθοβαρή.

Σχετική είδηση: Επίσκεψη Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας είπε οτι η συνάντηση Σαμαρά-Ντάισελμπλουμ έγινε σε πολύ καλά κλίμα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε πως στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, όμως, όπως είπε, δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον κ. Ντάισελμπλουμ. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας ζητώντας τη στήριξη της ΕΕ αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ένα μέτρο το οποίο, όπως είπε, θα επηρεάσει και την ψυχολογία. «Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ετέθη στη συζήτηση, τονίζοντας πως τόσο αυτό όσο και άλλα όπως το τέλος ακινήτων, όταν ελήφθησαν, ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα