Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΙΤΕ

17:09 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, έπειτα από πρόσκληση του νέου προέδρου του ΙΤΕ, Νεκτάριου Ταβερναράκη.

Στη συζήτηση που έγινε δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ ΙΤΕ και Περιφέρειας Κρήτης

σε διάφορους τομείς μείζονος ενδιαφέροντος, όπως τη διαχείριση της διάβρωσης μέσω της εκτίμησης επικινδυνότητας, κοινωνιών και οικονομικών παραγόντων στις παραλίες της Κρήτης, πολιτικής προστασίας, ενέργειας, ψηφιακής ανάπτυξης, καθώς και στην πολύτιμη στήριξη των ερευνητικών προτάσεων του ΙΤΕ από την Περιφέρεια Κρήτης, με πρόσφατο παράδειγμα τη χρηματοδότηση της μοναδικής στην Ελλάδα υποδομής ανάλυσης αρχαίου DNA.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυνατότητα συνεισφοράς του ΙΤΕ στην υλοποίηση της έξυπνης εξειδίκευσης και στους τομείς όπου μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του, όπως στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, στην αγροδιατροφή, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στη χάραξη ψηφιακής στρατηγικής, αξιοποίηση πόρων και ενεργειακά ζητήματα κ.α.
Ο κ. Ταβερναράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης προς όφελος της Κοινωνίας, διαμέσου της σύνδεσης της έρευνας με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, με στόχο την ανάπτυξη, τη διασύνδεση με τον επιχειρηματικό τομέα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης αφού συνεχάρη τη νέα διοίκηση του ΙΤΕ και τον πρόεδρο, Νεκτάριο Ταβερναράκη, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τα ερευνητικά, επιστημονικά και τεχνολογικά Ιδρύματα του νησιού, με κύριο στόχο τη μεταφορά- υλοποίηση της «έξυπνης εξειδίκευσης» στην πραγματική οικονομία, προς όφελος των παραγωγικών τομέων του νησιού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που αποτελεί κυρίαρχο, στρατηγικό στόχο, της Περιφέρειας Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα