Συνάντηση Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη για την ΠΦΥ. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

21:32 18/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την εφαρμογή του νόμου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και κατά το μεταβατικό διάστημα του ενός μηνός, που προβλέπει ο νόμος, στο επίκεντρο της συνάντησης της Τετάρτης, στις 5 το απόγευμα, της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.Στο μεταξύ την Τρίτη έκλεισαν επίσημα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα επαναλειτουργήσουν στις 18 Μαρτίου, καθώς τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας και τη μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας. Παράλληλα, εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας οι 8.500 γιατροί και εργαζόμενοι των μονάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ενώσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η πλειονότητα των πολυϊατρείων έχει προχωρήσει στη διαδικασία της παράδοσης, ενώ σε 15 από αυτά, σε Αττική και περιφέρεια πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εμποδίζοντας τις επιτροπές να προχωρήσουν στην απογραφή και παραλαβή των πολυϊατρείων.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στο υπουργείο υγείας, για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, με τον γγ του ΚΚΕ να ζητά να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, υγειονομικός και βεβαίως να εξασφαλιστεί για όλο το λαό πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την Τετάρτη στις 13.00 διοργανώνεται πανυγεινομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, σε Λειβαδιά, Κυκλάδες, Λασίθι, Καλαμάτα, Ξάνθη, Θήβα, Πύργο, Ν. Ιωνία, Κορωπί, Πειραιά, Παγκράτι, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο- Δάφνη, Ν. Σμύρνη και Ασπρόπυργο.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ