Συνάντηση Α. Σαμαρά με μέλη της Ιεράς Εξαρχίας Αγίου Όρους

20:31 17/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν τα μέλη της Ιεράς Εξαρχίας του Αγίου Όρους με στόχο να παρουσιάσουν στον Αντώνη Σαμαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα η κυβέρνηση ακούει τα προβλήματα της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους ενώ όπως είπε με αφορμή τα 100 χρόνια από την προσάρτηση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα θα υπάρξουν σημαντικές εκδηλώσεις.Τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας του
Αγίου Όρους πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
Παρουσία του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, του αρμόδιου υφυπουργού Κωνσταντίνου Τσιάρα και του Διοικητή της Αθωνικής Πολιτείας Αρίστου Κασμίρογλου, οι εκπρόσωποι των Ιερών Μονών παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κ. Σαμαρά, μαζί με τα οικονομικά ζητήματα, όπως αυτό της φορολογίας.

Νωρίτερα οι Αθωνίτες Μοναχοί, είχαν προεργασία με τον κ. Μπαλτάκο στο γραφείο του στη Βουλή, απ' όπου τους συνόδευσε πεζή μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, συζητήθηκε και ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία, όπου αναμένεται να παραστούν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα