Σύμβολα της ειρήνης αντάλλαξαν παιδιά Ελλήνων και προσφύγων στη Λάρισα

18:14 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα δέντρο ελιάς, το σύμβολο της ειρήνης, για τους νέους συμμαθητές τους, πέρασαν την πόρτα του νέου τους σχολείου 32 παιδιά προσφυγικών οικογενειών που ζουν στη Δομή Φιλοξενίας του Κουτσόχερου στη Λάρισα.
Οι μαθητές του 26ου σχολείου, στη συνοικία του Αγίου Θωμά, καλωσόρισαν τα παιδιά από τη Συρία και ανταπέδωσαν χαρίζοντας τους μία ζωγραφιά που απεικόνιζε ένα λευκό περιστέρι, επίσης σύμβολο της ειρήνης.

«Είναι

το μήνυμα της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών» μετέφερε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Σταγιάννη και πρόσθεσε: σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας γιατί με το πέρασμά σας από την πατρίδα μας, μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην εκπαίδευσή σας και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας , στην οδύσσεια πορεία του αγώνα σας για ζωή και μόρφωση. Μας δίνετε την ευκαιρία να φανούμε αντάξιοι των Ελλήνων προγόνων μας», κατέληξε η κ. Σταγιάννη.

Η εκδήλωση υποδοχής ήταν λιτή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική για όσους παραβρέθηκαν. Γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και συλλόγων άνοιξαν την καρδιά τους, την αγκαλιά τους και το μυαλό τους για να υποδεχθούν τα μικρά παιδιά, ηλικίας έως 12 ετών, μετά και τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα από τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο «δικό τους σχολείο».

Η χορωδία του σχολείου ερμήνευσε ελληνικά τραγούδια με μηνύματα για την ειρήνη και τη φιλία.
Τα μαθήματα θα διαρκούν 4 ώρες, από τις 15.00 έως τις 19.00 και τα παιδιά θα διάσκονται πέρα από την Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, μαθηματικά, νέες τεχνολογίες, θεατρική αγωγή και γυμναστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα