Συμφώνησαν προσωρινά για απορριμματοφόρα – ψεκασμούς

18:24 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια προσωρινή συμφωνία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Λαρισαίων στην καθαριότητα με τη δημοτική αρχή σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων που αποτελούν υγειονομική βόμβα, όπως παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και επεσήμανε στη συνάντηση που έγινε λίγα λεπτά αργότερα στους εργαζόμενους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση που δημιουργείται και τους κινδύνους που

απειλούν τη δημόσια υγεία από τη συσσώρευση των σκουπιδιών, όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους του Νομού Λάρισας κ. Ζήσης Γκαραλιάκος , αποφάσισαν να βγούνε επιπλέον τρία απορριμματοφόρα στην πόλη της Λάρισας, τα οποία θα μαζέψουν σκουπίδια από ευαίσθητα σημεία, όπως έξω από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου παρατηρείται μεγάλος όγκος σκουπιδιών. Μάλιστα ζητήθηκε και η συνδρομή της αστυνομίας για να μην προκληθούν ατυχήματα, δηλαδή κάθε απορριμματοφόρο να συνοδεύεται από περιπολικό της αστυνομίας.

Η πρόταση του κ. Καλογιάννη τα απορριμματοφόρα να γίνουν πέντε δεν έγινε αποδεκτή από τους εργαζόμενους που συμφώνησαν να επιτρέψουν τους ψεκασμούς από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και πλύση του οδοστρώματος από συνεργεία της ΔΕΥΑΛ.

Οι δυο πλευρές θα είναι σε επαφή για ότι νεότερο προκύψει και αναλόγως θα πράξουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται με τα σκουπίδια αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σε ότι αφορά τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, η άποψη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη είναι ότι είναι « μια καλή ρύθμιση που θα δώσει λύσεις».

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετική άποψη και ενστάσεις σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα