Συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα

19:02 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή τους στο Πολυνομοσχέδιο που τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή, εξέφρασαν με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο επίκεντρο της Συνομοσπονδίας και των Συνδικάτων, είναι η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας,

η οποία συγκεντρώνει τα πυρά των συνδικάτων, που εκτιμούν ότι ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Παναγιώτης Κυριακούλιας «διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες».

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας».

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Μπροστά από τη Βουλή διαδήλωσαν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις που αντιτίθενται στο Πολυνομοσχέδιο.

Φωτo:ΑΠΕ ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη βομβών μολότωφ, πετρών και φωτοβολίδων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα το μπλοκ της Λαϊκής ενότητας συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς προσπάθησε να ανέβει στη Βουλή. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για λίγη ώρα, ωστόσο στη συνέχεια τα μπλοκ αποχώρησαν από τη Βουλή.

Oι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκέντρωση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Oι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Πάτρα

Στην Πάτρα

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα εργατικά σωματεία της Πάτρας, όπου συμμετείχε και η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Φωτο – Ναύπλιο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπουγιώτης Ευάγγελος

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Ναύπλιο, με αφετηρία από την πλατεία Καποδίστρια και διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι πορείες διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στην πύλη του υπουργείου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Η δεύτερη πορεία από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλες συλλογικότητες, ξεκίνησε από την Καμάρα. Συμμετείχαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της οδού Εγνατίας, η πορεία σταμάτησε για λίγο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, έστριψε στην οδό Βενιζέλου και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Κεντρική φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα