Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

10:15 17/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα, από τις 11.00 το πρωί, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι αγρότες κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα κεντρικά αιτήματά τους στην πύλη του υπουργείου.

Τον υπουργό ζήτησε και είδε μικρή αντιπροσωπεία αγροτών
της Β. Χαλκιδικής, που συμμετείχε στην κινητοποίηση και ζήτησε να του θέσει ένα τοπικό πρόβλημα, που αφορά την αποτύπωση της περιοχής τους στους δασικούς χάρτες.
Οι αγρότες με τα αυτοκίνητα τους αποχώρησαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.
Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση των αγροτών που ρίναι συγκεντρωμένοι στον Κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας με βουλευτές όλων των κομμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται να αποκλείσουν συμβολικά δρόμους στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα, το πρωί, πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.

Δεν λειτούργησαν σήμερα Δευτέρα, οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στις πρωτεύουσες των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί και στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε πόλεις της Πελοποννήσου. Στο Άργος, έκλεισαν συμβολικά σήμερα Δευτέρα, με πορτοκάλια την πόρτα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας.

Στη Σπάρτη κατέλαβαν το διοικητήριο της πόλης.

Αύριο Τρίτη, αγρότες από τη Βοιωτία θα προβούν σε αποκλεισμό με μπλόκο στο Κάστρο.

Στο μεταξύ την παρέμβαση του πρωθυπουργού με επιστολή τους ζητά το Συντονιστικό των Ανεξάρτητων Μπλόκων από την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη χώρα καθώς και συνάντηση μαζί του.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους με παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στη 1.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, στην Αθήνα.
Νωρίτερα αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΓΑ, κ. Ξεν. Βεργίνη προκειμένου να ζητήσουν την ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας, ακόμη και αυτών που δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα. Επίσης αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με στελέχη του ΥΠΕΚΑ με αίτημα της ισχύος του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ και στην άρδευση των καλλιεργειών.

Διαβάστε ακόμη: Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες
Keywords
Τυχαία Θέματα