Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου

13:25 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δηλώνει συγκλονισμένος από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε συλλυπητήριο μήνυμα του τονίζει: Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια

αλλά και αμέριστη συμπαράσταση.

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών του στρατού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην Αρχιλοχία που τραυματίστηκε.
«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας. Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία αρχιλοχία της αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την βαθιά θλίψη του για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο και την απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών. Εξέφρασε επίσης τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι προσβλέπει στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, μετά από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα και ζητά την άμεση διερεύνηση όλων των αιτίων για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για το δυστύχημα στο Σαραντάπορο Εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου. «Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ.» κατέληξε ο κ.Λοβέρδος.

To Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, «που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αναμένουμε, το πόρισμα για τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος».

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα