Συγκέντρωση στα δικαστήρια καλεί ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ

16:43 23/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση τα Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο προκάτ, 11.30πμ την Τρίτη, 24/10, πραγματοποιεί ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ.

Η στάση εργασίας αρχίζει στις 11πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου: «Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, συμμετέχουμε στη στάση εργασίας

του Συλλόγου μας, από τις 11.00 έως τη λήξη ωραρίου, και στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων (Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο), όπου δικάζονται 14 συνάδελφοί μας για την απεργία του 2013:

– Υπερασπίζουμε τους 14 συναδέλφους μας, που δικάζονται, και τη μεγάλη νικηφόρα απεργία μας του 2013
– Απεργούμε και αποκρούομε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας, αντιστεκόμαστε σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση
Αν η επιστροφή των διαθέσιμων στη δουλειά είναι παράνομη,
Αν ο αγώνας που κάναμε ενάντια στην απόλυση μας είναι παράνομος,
Αν το να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα σου στη ζωή και την αξιοπρέπεια είναι παράνομο,
Αν το να κρατάς το χέρι του διπλανού σου όταν αυτός κινδυνεύει είναι παράνομο,
Αν η αλληλεγγύη είναι παράνομη,
Αν το δικαίωμα στην απεργία είναι παράνομο,
Δηλώνουμε συνένοχοι, δηλώνουμε απεργοί».

Συνεχίζοντας το σωματείο αναφέρει: «Καταγγέλουμε τη δίωξη της απεργίας τρεισήμισι μηνών των διοικητικών υπαλλήλων που, σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κατάφερε να νικήσει και να οδηγήσει στην επιστροφή των συναδέλφων μας στη δουλειά.

Απαιτούμε να αρθεί κάθε δίωξη σε βάρος των απεργών των Α.Ε.Ι. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε δίωξη υπέρ της εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων και των μνημονίων, αντιστεκόμαστε στην επιχείρηση αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου που στόχο έχει την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.

Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις Γ.Σ., τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτό-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις.

Συμμετείχαμε στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις. Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές. Χτίζουμε το μέτωπο της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ανυποχώρητης αντίστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκέντρωση, ΕΚΠΑ,sygkentrosi, ekpa