Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργοστάσιο SRF έξω από το Δημαρχείο

09:01 11/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η απόφαση του Δήμου Βόλου να φέρεις προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδόδητης κατασκευής εργοστάσια διαχείρισης αποβλήτων,  έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων. Διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την ίδια ώρα που στην αίθουσα το θέμα θα συζητείται στην διά ζώσης και κεκλεισμένων συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρκετοί φορείς, εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις υποστήριξης του αγώνα και συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ όπως τονίζει

η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, «αντιδρούμε στη δημιουργία εργοστασίου για παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου SRF στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Βόλου που υποφέρει από την αέρια ρύπανση και τα συνακόλουθα νοσήματα αυτής, σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη!».

Στο μεταξύ ην παρέμβαση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας ζητούν με κοινή επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Μαζί για το Βόλο» και «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία», προκειμένου να αναβληθεί η σημερινή διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής Βόλου να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα