Στους τελικούς τα αδέλφια Τοπτσή στην επιτραπέζια αντισφαίριση

00:39 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόκριση τους στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης πέτυχαν δύο αδέλφια από τις Σέρρες, ο Ματθαίος και η Στέλλα Τοπτσή.

Οι δύο 14χρονοι αθλητές του Γ.Σ. Σέρρες 93 πήραν μέρος στην προκριματική φάση του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα (και σε πέντε ακόμα πόλεις της χώρας, Αθήνα,

Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Χίο) και εξασφάλισαν την πρόκριση για τα τελικά που θα γίνουν στη Χίο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου. Μάλιστα στους αγώνες σε όλη την Ελλάδα πήραν μέρος 470 παιδιά, 335 αγόρια και 135 κορίτσια και εξασφάλισαν την πρόκριση μόλις 26 αγόρια και 22 κορίτσια.

«Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τα δύο παιδιά αφού κατάφεραν να νικήσουν αθλητές από την Καβάλα που θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής των δύο αθλητών Άκης Παρασκευόπουλος. Ο Σερραίος προπονητής μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ) στην Ελλάδα και στην πόλη μας: «Είναι ένα Ολυμπιακό αγώνισμα. Oι περισσότεροι το θεωρούν ένα παιχνίδι, που είναι βέβαια καταρχήν ένα παιχνίδι, αλλά είναι και Ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα που οι περισσότεροι έχουν παίξει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η ακαδημία μας λειτουργεί στο γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου Σερρών, απέναντι από την Μητρόπολη, κάνουμε προπονήσεις τέσσερις φορές την εβδομάδα, έρχονται πολλά παιδιά από πρώτη Δημοτικού, από 6 με 7 χρονών ενώ έρχονται και αρκετοί μεγάλοι που έπαιξαν κάποτε στα νιάτα τους, στο στρατό, σε κάποια κατασκήνωση ή στο κατηχητικό και θέλουν να ξανά παίξουν πινγκ πονγκ μαζί με εμάς. Αν και είμαστε ένας σύλλογος μόνο πέντε ετών έχουμε καταφέρει να στείλουμε τέσσερις αθλητές μας σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, στους 20 καλύτερους αθλητές της Ελλάδος, τα δύο αδέλφια, τον Ματθαίο και τη Στέλλα Τοπτσή, το Γιάννη Δομουχτσή και τον Γιώργο Αλεξάκη».

Τι χρειάζεται όμως κάποιος για να διακριθεί σε αυτό το άθλημα; Ο Άκης Παρασκευόπουλος λέει: «Το πινγκ πονγκ θέλει δουλειά και θέλει κυρίως να ξεκινήσει κάποιος από μικρή ηλικία. Όσο πιο μικρός αρχίσει τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να φτάσει ψηλά. Είναι ένα άθλημα που δεν έχει την ανάλογη προβολή στην Ελλάδα ενώ σαν χώρα έχουμε δύο μεγάλους αθλητές, τον Κρεάνγκα και τον Γκιώνη και πέρυσι ήμασταν 2οι στην Ευρώπη. Το πινγκ πονγκ είναι το άθλημα της απόλυτης ισότητας, δηλαδή μπορεί να παίξει ένας άνδρας με μια γυναίκα, ένας ηλικιωμένος με ένα παιδάκι, ένας εύσωμος με έναν αδύνατο, δεν έχει καμία σχέση ούτε ο σωματότυπος, ούτε το φύλο, ούτε η ηλικία. Οπότε μπορούν να έρθουν όλοι να δοκιμάσουν ενώ πολλοί το έχουν σαν δεύτερο άθλημα για να χαλαρώσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα