Στουρνάρας:«Η διαπραγμάτευση για τις επόμενες δόσεις παραμένει δύσκολη»

07:58 5/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στα χέρια των εκπροσώπων των δανειστών βρίσκεται ο φάκελος με τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Στην κρίση της τρόικας είναι η νέα πρόταση για τη φορολόγηση των ακινήτων και, κυρίως, τα ισοδύναμα για την κάλυψη των απωλειών στα έσοδα, δεδομένου ότι ο ενιαίος φόρος, που αντικαθιστά το χαράτσι, προβλέπεται να είναι χαμηλότερος. «Η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, παραμένει δύσκολη» τόνισε, χθες ο Γιάννης Στουρνάρας
επιβεβαιώνοντας ότι στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank.

«Έχουν βελτιωθεί αρκετές από τις ελληνικές επιδόσεις»


«Καλά πήγε. Έχει δουλειά ακόμα. Δεν θα κλείσει τίποτα αν δεν κλείσουν όλα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις θα είναι συνεχείς.


Λίγο αργότερα, κατά την παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη, σημείωνε, αναφορικά με την διαπραγμάτευση:


«Μόλις ολοκληρώσαμε μια διαπραγμάτευση με την τρόικα και σας πληροφορώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα».


Παρόλα αυτά, όπως υπογράμμισε έχουν βελτιωθεί αρκετές από τις ελληνικές επιδόσεις, ιδιαίτερα στον δημοσιονομικό τομέα, στην ανταγωνιστικότητα και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Φέτος, είπε, ίσως θα είναι η πρώτη χρονιά, ύστερα από 40 χρόνια, που θα έχουμε μηδενικό ισοζύγιο.

Αυτό όπως εξήγησε, δεν προέρχεται μόνο από τη μείωση των εισαγωγών, αλλά και από αύξηση εξαγωγών, λόγω βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.


Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης, είπε, ότι παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες επισημαίνοντας ότι στην σύσκεψη της Τετάρτης οι τρεις αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων.


«Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα