Στον «πάγο» η Μαγνησία-Διεξαγωγή αγώνων σκι στο Χιονοδρομικό

18:37 7/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιδεινώθηκε η κακοκαιρία στη Μαγνησία με το χιόνι να πέφτει πυκνό και μέσα την πόλη του Βόλου. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -12 και -4 βαθμών Κελσίου ενώ οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό ενώ επιχειρούν 20 μηχανήματα και όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αλλά και του Δήμου Βόλου είναι σε επιφυλακή. Η χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα

Κολυνδρίνη.

Η τροχαία επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς υπάρχει πάγος σε πάρα πολλά σημεία το οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την αστυνομία κλειστός είναι ο δρόμος Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος). (Απαγόρευση κυκλοφορίας επί μακρό χρονικό διάστημα).

Πολλά σπίτια ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου έχουν μείνει χωρίς νερό γιατί πάγωσαν οι σωληνώσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν για τον ίδιο λόγο σπίτια χωρίς θέρμανση.

Η κατάσταση στις Σποράδες

Στην Αλόννησο, όπου το ύψος του ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπάρχουν περιοχές χωρίς ρεύμα, όπως στο Μικρό Πατητήρι. Στην Σκόπελο στο μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονιστεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία. Κλειστοί είναι οι δρόμοι προς Καλόγερο και άλλες ορεινές περιοχές ενώ καταγράφονται και διακοπές ρεύματος. Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού.

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα των Αγώνων Τεχνικής Κατάβασης

Στο μεταξύ κανονικά πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα των πανελλήνιων αγώνων τεχνικής κατάβασης για τις Ολυμπιακές Ημέρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, που διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Κενταύρων Όρος που έχει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Στους αγώνες παίρνουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες το 1999 και το 2000. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος αναχώρησε για Λάρισα σήμερα στις 6μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα