Στοιχεία για τη διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου προς το γερμανικό ΥπΟικ (video)

21:31 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τα δύο τρομοδέματα που εντοπίστηκαν, το ένα σήμερα Πέμπτη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με όνομα αποστολέα αυτό του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και χθες Τετάρτη, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο, που εμφανίζει ως αποστολέα το αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» μάλιστα, οι

ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα ειδικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και αποκτήθηκαν μόλις πριν από περίπου τρεις μήνες.

Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να κρατούν στην μνήμη όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταγραφεί ο φάκελος για τον κ. Σόιμπλε.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια.

Παράλληλα, ερευνάται από ποιο εξωτερικό γραμματοκιβώτιο στην Αθήνα έχει σταλεί ο φάκελος, ώστε να αναζητηθεί οπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον αποστολέα.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, και πως διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν «ενδεχόμενες αβλεψίες» από πλευράς της εταιρείας που χειρίζεται το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης – εντοπισμού εκρηκτικών μηχανισμών και επικίνδυνων αντικειμένων για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.

Παράλληλα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σημειώνουν πως μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, «θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία».

Πηγη ΕΡΤ, ΑΜΠΕ, DW

Keywords
Τυχαία Θέματα