«Στόχος επιπλέον 9 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα» δηλώνει η πρόεδρος των ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου Χρ.Τετράδη

16:04 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο 15ο συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός και Ανάπτυξη», με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός: Νέα Δεδομένα και Μελλοντικές Προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, παρέστη η Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης του ΞΕΕ

και πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου.

Επίκεντρο-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου-αποτέλεσε η παρουσίαση της τελευταίας μελέτης του ΣΕΤΕ της PwC, του ανανεωμένου οδικού χάρτη του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με την οποία ο στόχος είναι για επιπλέον 9 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το 2021.Εκτιμάται, όπως δημοσιοποίησε η κ.Τετράδη, πως το 2021 οι αφίξεις θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια €, ενώ οι απασχολούμενοι στον κλάδο θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, αναφέρθηκε διεξοδικά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μελέτης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και τη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους κλάδους. Ταυτόχρονα έθεσε τα πάγια αιτήματα, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, επενδυτικά κίνητρα, ρευστότητα, σταθερότητα κλπ.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε ότι η συνεισφορά του τουρισμού στο Α.Ε.Π. της χώρας θα ξεπεράσει το 2026 το 22%, ενώ το 28% της συνολικής απασχόλησης της χώρας θα προέρχεται από τον τουρισμό. Απαιτούνται αντιγραφειοκρατικές δομές, εξάλειψη κανονιστικών εμποδίων και μητροπολιτικό μοντέλο διοίκησης.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, κατέθεσε τη στρατηγική δράσης του ΕΟΤ, παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία του συστήματος Εργάνη (ροές απασχόλησης και νέες θέσεις εργασίας) και χαρακτήρισε αισιόδοξα τα μηνύματα για τη μελλοντική διαμόρφωση των αφίξεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους. Τόνισε ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων με αναπτυξιακά κριτήρια, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία. Παράλληλα, είπε ότι η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος, είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση.

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε για μία ακόμη φορά να προχωρήσει η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, προειδοποιώντας ότι, εάν το ελληνικό χρέος δεν κριθεί βιώσιμο, η προβλεπόμενη έξοδος στις αγορές το 2018 δεν είναι εφικτή. Τέλος, όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο, παρατηρείται αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, να αγγίζουν 54,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα