Στο υπουργείο Υποδομών οι κατολισθήσεις στη Μικρή Μαντίνεια

13:48 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θέμα που έχει προκύψει στη Μικρή Μαντίνεια με τις κατολισθήσεις, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην ενημέρωσή του χθες προς τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι, άμεσα θα αποσταλεί μία τεχνική έκθεση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, με φωτογραφίες και τεκμηρίωση, προς το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να ενταχθεί και η περιοχή μας στην ατζέντα και, βεβαίως, να υπάρξει η μελέτη και η παρέμβαση». Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι «είναι πολύ δύσκολα τα έργα αυτά, συχνά δεν πετυχαίνουν και η εμπειρία έχει δείξει ότι, αν

κάπου κατασκευασθεί ένα έργο προστασίας της ακτογραμμής χωρίς συνολική μελέτη, το πρόβλημα μετατοπίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο προστασίας στον Κορδία, καθώς δημιουργούνται πλέον προβλήματα στις εκβολές του ποταμού Άρι. Φαίνεται ότι και στη Μικρή Μαντίνεια έχουμε κάτι ανάλογο.
Τα έργα προστασίας της ακτογραμμής έχουν μεγάλο κόστος και η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει μόνο από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα