Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης τα social media στο Πακιστάν

15:49 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Πακιστάν θέλει να εφαρμόσει ανώτατος δικαστής της Ισλαμαμπάντ, εξαιτίας βλάσφημων εικόνων που εμφανίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στο διαδίκτυο.

Ο Shaukat Aziz Siddiqui ζήτησε από τις αρχές να εντοπίσουν τους υπευθύνους που δημοσίευσαν τις εικόνες και να τους απαγορευτεί η έξοδος τους από το Πακιστάν.

«Θα φτάσω μέχρι το άλλο άκρο για να τελέσει αυτή η υπόθεση και αν χρειαστεί θα απαγορεύσω τα social media

στην χώρα» φέρεται να δήλωσε, τονίζοντας ότι συγκλονίστηκε τόσο πολύ από το γεγονός που από τότε που είδε το προσβλητικό υλικό δεν έχει καταφέρει να κοιμηθεί καθόλου.

Ο Siddiqui συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν Chaudhry Nisar Ali Khan και του ζήτησε να κάνει ότι μπορεί από την θέση που βρίσκεται για να εξάλειψη το κακό, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει στην απαγόρευση των social media στο Πακιστάν.

Ο Salman Shahid που ανέλαβε την υπόθεση, υποθέτει ότι οι αρχικές αναρτήσεις προέρχονται από πέντε bloggers, Salman Haider, Ahmed Waqas Goraya, Asim Saeed, Ahmed Raza Naseer και Samar Abbas.

Η βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ τιμωρείται με θανατική ποινή στο Πακιστάν, ενώ η νομοθεσία της χώρας προβλέπει διάφορες ποινές για τις θρησκευτικές προσβολές.

Το γεγονός είχε και κοινωνικό αντίκτυπο καθώς περισσότερα από 2,000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα.

Επιμέλεια: Αναστάσιος Βλάχος

Keywords
Τυχαία Θέματα