Στο «μικροσκόπιο» τα ευρήματα από τις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής (video)

19:18 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εννέα συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε τρία σπίτια στην Καλλιθέα και τον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής που φέρονται ως μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια, δυναμίτης και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Εναντίον τους σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον

εισαγγελέα, για κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα. Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των διαμερισμάτων όπου διέμεναν οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι.

Αντιτρομοκρατική: Έφοδοι σε σπίτια σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα – 9 προσαγωγές (video)

Στα διαμερίσματα έχουν βρεθεί ένα πιστόλι CZ, ψηφιακό υλικό, ταξιδιωτικά έγγραφα και υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιτπώσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση δεν σχετίζεται με την εγχώρια τρομοκρατία και τους τζιχαντιστές και η συγκεκριμένη ομάδα που εξαρθρώθηκε, φέρεται να σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με σκάφος που είχε εντοπιστεί στις Οινούσσες Χίου, το 2013. Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης.

Να θυμίσουμε ότι τότε είχαν βρεθεί στο φουσκωτό δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών. Το φουσκωτό είχε οδηγηθεί τότε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα