Στο Ε. Π. ΑΜΘ το έργο παρακολούθησης ποιότητας θαλάσσιων υδάτων

13:21 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 60.373 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου παρακολούθησης της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων στις ακτές της Περιφέρειας ΑΜΘ μέχρι και το 2023, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου σε 56 ακτές της Περιφέρειας, οι οποίες θα επιλέγονται βάσει του αριθμού λουομένων που τις επισκέπτονται,

σε συνδυασμό με το αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν και τις περιβαλλοντικές πιέσεις που δέχονται. Τα αποτελέσματα θα εξάγονται από δειγματοληψίες, αναλύσεις και οπτικές παρατηρήσεις, για την παρακολούθηση της μικροβιολογικής και της φυσικοχημικής ποιότητας του νερού, και θα αποτελέσουν τη βάση δεδομένων για τη σύνταξη της «ταυτότητας υδάτων κολύμβησης» της κάθε ακτής. Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων στις ακτές απορρέει από ευρωπαϊκή οδηγία που ενσωματώθηκε το 2009 στην ελληνική νομοθεσία και στοχεύει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουομένων.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα