Στο αρχείο η υπόθεση των εισαγγελέων

14:53 31/12/2011 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για τους λόγους παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Παράλληλα, στη διάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης παραμένει το αίτημα τους για αντικαστάσταση. Ο κ. Παπαιωαννου θα κρίνει εάν θα στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, σε διαφορετική περίπτωση, θα συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα σχόλια περί συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

«Με αφορμή σχόλια περί

συγκάλυψης και συναλλαγής στην υπόθεση των δυο αντεισαγγελέων Εφετών του οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για τον απλό λόγο ότι η διαχείριση της όλης υπόθεσης αφορά αποκλειστικά και μόνο το χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. «Επαναλαμβάνω ότι η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής, που για τα θέματα αυτά λαμβάνει πάντα υπόψη και τη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς επιμένουν στην ουσία των καταγγελιών τους για πιέσεις στο έργο τους, ωστόσο, όπως τόνισαν στο υπόμνημά τους δεν θα χαθούν σε δυσώδης ατραπούς ονοματολογίας και δεν πρόκειται να εστιάσουν σε κάτι που είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δική τους αντίδραση έγινε γιατί επιχειρήθηκε τεχνηέντως η νομοθετική κατάργησή τους με τον ορισμό αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, που τελικά ενδέχεται να μην κατατεθεί.

Σχετικές ειδήσεις: Παραμένουν οι δύο εισαγγελείς, Ζητούνται στοιχεία για τα "συμφέροντα", Δίνουν προφορικές διευκρινίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα