Στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός

09:00 14/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε χθες τελική συμφωνία με την τρόικα, ο Α. Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου, θα ενημερώσει τους ευρωπαίους για την πορεία της διαπραγμάτευσης και θα επιμείνει στην ανάγκη να αποφευχθούν υφεσιακά μέτρα πιέζοντας, στον αντίποδα για αναπτυξιακά μέτρα και κινήσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ειδικά για τους νέους. Ο Πρωθυπουργός πάει στις Βρυξέλλες, με ισχυρά ατού, δήλωσε στην ΝΕΤ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος. Το πρώτο, ανέφερε, είναι η βούληση της κυβέρνησης να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και το δεύτερο και ισχυρότερο όπως είπε τις μεγάλες θυσίες και την οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Οι εταίροι, πρέπει να το καταλάβουν, οφείλουν να το καταλάβουν, πρέπει να βρεθούν πολιτικές λύσεις συμπλήρωσε.

Χθες, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο σε όλα τα θέματα. Όπως είπε, κάποια τεχνικά ζητήματα που παρέμειναν ανοιχτά, θα κλείσουν μόλις επιστρέψουν οι δανειστές, ενώ επεσήμανε ότι είναι εξασφαλισμένη η δόση του Μαρτίου.

Οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αναμένεται να ληφθούν τον επόμενο μήνα, ενώ τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία για να υλοποιηθεί το βασικό προαπαιτούμενο, με ''αγκάθια'' την κινητικότητα στο Δημόσιο και τη διατήρηση του εκτάκτου ειδικού τέλους ακινήτων.

Για την ενιαία ρύθμιση για τις οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, η τρόικα ζητά αυστηρούς όρους, ενώ φαίνεται να υπάρχει προσέγγιση στον αριθμό των δόσεων για την ''πάγια ρύθμιση''.

Keywords
Τυχαία Θέματα