Παναγία των Παρισίων:«Κολοσσιαία» αλλά όχι ολική η καταστροφή-Μακρόν: Θα την ξαναχτίσουμε μαζί (video-photos)

20:51 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολονύχτια αγωνιώδη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι γαλλικές πυροσβεστικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων. Αργά τη νύχτα αξιωματούχος της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι κύρια δομή του ναού τελικά σώθηκε από ολική καταστροφή, και πως ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επιχείρηση. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του εκάνε λόγο για «φρικτή τραγωδία». Ωστόσο «το χειρότερο αποφεύχθηκε» είπε, εξηγώντας πως τόσο η πρόσοψη του ναού όσο και οι

δύο κύριοι πύργοι δεν κατέρρευσαν, και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διεθνούς εκστρατείας συγκέντρωσης πόρων για την αποκατάστασή της. «Θα την ξαναχτίσουμε μαζί», είπε.

Η στέγη του Ναού κατέρρευσε εντελώς. Παρανάλωμα του πυρός όλος ο ξύλινος σκελετός λένε οι αρχές, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε στο εσωτερικό ενός εκ των δύο πύργων της εκκλησίας.

#IncendiedeNotreDamedeParis: «Cette cathédrale, nous la rebâtirons tous ensemble», promet #EmmanuelMacron via @Le_Figaro pic.twitter.com/AHitZHsexT

— Olivier Delcroix (@Delcroixx) April 15, 2019

Η μάχη με τις φλόγες είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν ήταν δυνατή η χρήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης καθώς ο ναός θα κατέρρεε υπό το βάρος του νερού.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 18:50 (19:50 ώρα Ελλάδας). Το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου κατέρρευσε λίγο πριν από τις 20:00 (21:00).

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου με τη σιγμή της κατάρρευσης του «βέλους» του κωδωνοστασίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα