Στις 10:00 οι υπογραφές για το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων

07:47 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπογράφεται στις 10 στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού η Σύμβαση με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων. Πρόκειται για φορέα που θα συγκεντρώσει κεφάλαια για καινότομες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, αγροδιατροφής, περιβάλλοντος και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών.

Η εκδήλωση παρουσίασης και υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Ταμείου Συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της

Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ και της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου. Θα συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου Pier Luigi Gilibert.

Η επενδυτική πλατφόρμα του Ταμείου Συμμετοχών, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο EIF, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ), 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, καθώς και επιπλέον κεφάλαια από διεθνή πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε σχετικά:«Η συμμετοχή στο νέο Ταμείο σημαντικών διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων δείχνει τη σημασία που αποδίδουν στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και πιστοποιεί τη σημαντική βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας».

Εντωμεταξύ, ο πρωθυπουργός, μετά την ομόφωνη ψήφιση της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, επανέλαβε ότι «στόχος ειναι να κλείσει η αξιολόγηση στο τέλος Ιανουαρίου και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο».

Χαρακτήρισε το 2017 χρονιά της πραγματικής οικονομίας και έθεσε ως βασικές προτεραιότητες τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κοινωνίας, ενώ απέκλεισε εκ νέου τις πρόωρες εκλογές.

Στις 11 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εορταστική εκδήλωση της Βουλής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 12 θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, στο Μαξίμου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση:Α. Τσίπρας: Ανάπτυξη ναι αλλά με την κοινωνία όρθια (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα