Στηρίζει η κυβέρνηση την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Ηρακλείου

11:09 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη κυβερνητική στήριξη για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της πόλης και των χαλασμένων υδρομέτρων και για τη διαγραφή των προσαυξήσεων, ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ, του δανείου της ΔΕΥΑΗ, έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.
Τον κ. Χαρίτση επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,

Νίκου Ηγουμενίδη.
Ο κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να συγκεντρωθούν τα 25 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου, ενώ ήδη έχουν εξασφαλιστεί 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, 1,5 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και άλλα 3 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όσον αφορά τις προσαυξήσεις του δανείου που ανεβάζουν το χρέος της ΔΕΥΑΗ σε ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Χαρίτσης τόνισε στον Δήμαρχο ότι η κυβέρνηση θεωρεί το αίτημα της Επιχείρησης για την εξάλειψή τους δίκαιο και προτίθεται να βοηθήσει προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα