Στήριξη των χρεωμένων νοικοκυριών

09:50 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών, που πρόκειται να ωφελήσει τα χρεωμένα νοικοκυριά σε δημόσιο, τράπεζες και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα μέσω 26 ημερίδων σε ολόκληρη την Κρήτη ,ειδικευμένα στελέχη από το νομικό και οικονομικό τομέα, θα ενημερώνουν δωρεάν τα χρεωμένα νοικοκυριά

τους τρόπους «άμυνας» που έχουν στην διάθεση τους, προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα τα χρέη τους, βάσει του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.
Το σημαντικό πρόγραμμα που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου από την αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης, Νίκο Τζανάκη.
Σύμφωνα με την κ. Βρέντζου, θα γίνεται πλήρης καταγραφή των αναγκών των ανθρώπων αυτών, για να τους παρέχεται επί μέρους στήριξη μέσω νομικών συμβουλών, αλλά και εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ανά κατηγορία προβλήματα. Από την πλευρά του ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η Ένωση Καταναλωτών θα παραθέτει το νομικό πλαίσιο που αφορά τα ιδιωτικά χρέη των ανθρώπων αυτών προς τις τράπεζες ή τα χρέη προς τους ασφαλιστικούς φορείς, δημόσια ταμεία, εφορίες, έτσι ώστε να ενημερώνουμε για το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και τους στηρίζει για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έχουν. Παράλληλα η Ένωση Καταναλωτών θα διερευνήσει μέσω των ημερίδων αυτών, ποιοι άνθρωποι μπορούν να υποστηριχθούν και μετά από αυτό το πρόγραμμα εντάσσοντας τους στις διάφορες ωφέλιμες νομικές διαδικασίες προστασίας που παρέχει το νομικό πλαίσιο το σημερινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα