Στην Πάρο η 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

11:57 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τακτικό ετήσιο ραντεβού των ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου πραγματοποιείται φέτος στην Πάρο για πρώτη φορά! Από 5 έως 15 Οκτωβρίου το νησί θα κατακλύσουν ερασιτέχνες ηθοποιοί απ’ όλο το Αιγαίο.

Στην Πάρο λοιπόν «συναντιούνται» για 10 ημέρες, 27 ερασιτεχνικοί θίασοι, περισσότερα από 500 άτομα από 17 νησιά, ένα πολύβουο «μπουλούκι» που έρχεται να αναστατώσει το πανέμορφο Κυκλαδονήσι με καθημερινές

δωρεάν παραστάσεις σε τρεις θεατρικές σκηνές, σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις, μουσικές βραδιές και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που συγκροτούν αυτή την μοναδική θεατρική πανδαισία.

«Έχοντας την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά συνειδητή επιλογή και ότι η δημιουργία είναι τρόπος και στάση ζωής, δημιουργούμε το πλαίσιο συνάντησης των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων του Αιγαίου. Με γνώση, ευαισθησία και πολύ μεράκι η ερασιτεχνική δημιουργία αποτελεί βήμα έκφρασης στους «εραστές» της τέχνης που επιμένουν να αναζητούν δημιουργική διέξοδο στον πολιτισμό και να εμπνέονται από την αρχέγονη τέχνη του θεάτρου» τονίζει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος και της αλληλεγγύης, η ενδυνάμωση της τοπικής πολιτιστικής ανάπτυξης και η καλλιέργεια των σχέσεων συνεργασίας κι επικοινωνίας μεταξύ των ομάδων είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της Συνάντησης.

Πολύ σημαντική είναι φέτος η παρουσία των καλεσμένων του φεστιβάλ. Οι καταξιωμένοι σκηνοθέτες Κατερίνα Ευαγγελάτου και Σταύρος Τσακίρης καθώς και ο βραβευμένος συγγραφέας Σάκης Σερέφας τιμούν και κοσμούν την 29η Συνάντηση.

Η Συνάντηση στηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Πάρου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου. Την κεντρική ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ). Πολύτιμοι αρωγοί στις πυρετώδεις εργασίες που συντελούνται αυτή την περίοδο στο νησί, στέκονται οι θεατρικές ομάδες του νησιού και πολλοί εθελοντές φίλοι της Συνάντησης.

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.» – Κάρολος Κουν

Keywords
Τυχαία Θέματα