Στην Κίνα ο Πρωθυπουργός με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων

07:35 15/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία, αναχωρεί σήμερα για την Κίνα επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τουλάχιστον 70 επιχειρηματίες, ο Πρωθυπουργός, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε ελληνικά προϊόντα. Ο Α. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας και σειρά συναντήσεων με επικεφαλής κινεζικών και επιχειρηματικών ομίλων και κρατικούς αξιωματούχους.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Ο

Πρωθυπουργός θα φθάσει στο Πεκίνο την Πέμπτη το πρωί και θα μιλήσει στην κινεζική Ακαδημία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ και την επόμενη ημέρα θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο. Το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας.


Το πρόγραμμά του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμα, επίσκεψη στην απαγορευμένη πόλη και στο Σινικό Τείχος.


Το Σάββατο το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Φόρουμ που διοργανώνεται στην πόλη Χαντ Τσόου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου και θα παραστεί σε επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.


Επίσκεψη και στο Αζερμπαϊτζάν

Κατά την επιστροφή του από την Κίνα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Αζερμπαϊτζάν, μία χώρα κολοσσό στο χώρο της ενέργειας, που έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την ΔΕΣΦΑ, ενώ υπάρχει πάντα στο τραπέζι και ο αγωγός μεταφοράς Αζέρικου αερίου ΤΑP, στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Στο ταξίδι του στην Κίνα θα συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό τουλάχιστον 60 επιχειρηματίες ενώ από πλευράς κυβέρνησης θα βρίσκονται οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα