Στην Καρδίτσα ο Πρόεδρος του ΕΕΑ -Συναντήσεις με πληγέντες και φορείς

15:03 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα επισκεφθεί αύριο την Καρδίτσα μαζί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο “θεσσαλικό περισκόπιο”, αναφέρθηκε στις 2.500 χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, υπογραμμίζοντας το αίτημα για ταχύτερες διαδικασίες ως προς την απόδοση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 8.000 ευρώ. Αναφέρθηκε στη δεκαετή κρίση του μνημονίου,

στην ανάσα που έλαβαν οι επιχειρήσεις για ένα χρόνο, ωστόσο με την πανδημία υπήρξε μεγάλη πτώση του τζίρου.

Με τις καταστροφές που προκάλεσε ο “Ιανός” και η πλημμύρα στην πόλη της Καρδίτσας, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συνεπακόλουθα έξαρση της ανεργίας. Οπότε οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προστατευθούν, να στηριχθούν, και να υπάρξει γρήγορα ρευστότητα στην αγορά. “Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τον Έβρο ως την Κρήτη, θα πρέπει να είναι ενωμένες, όπως θα πρέπει να υπάρξει και ενότητα πολιτικών δυνάμεων για να σωθούν όλοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει δηλώσει “παρών” στην προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των πληγέντων επιχειρηματιών, με τον Πρόεδρο να αναφέρει ότι εκτός από την ηθική συμπαράσταση θα δοθεί αύριο και ένα χρηματικό ποσό. Παράλληλα σε συνεργασία εμ το Επιμελητήριο Καρδίτσας θα επιδιωχθεί η προσφορά ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι θα βρίσκονται αύριο στην Καρδίτσα και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς, καθώς και άλλα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Θα επισκεφθούν πληγείσες επιχειρήσεις και στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, παρουσία του Δημάρχου της πόλης και εκπροσώπου της Περιφέρειας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα