Στην Πάτρα η « Μαντάμ Σουσού»

15:21 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από ευθυμογρά­φημα στο προπολεμικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Θησαυρός» με τίτλο «Βίος και πολιτεία της Μαντάμ Σουσού» (1938), έγινε βιβλίο ,νούμερο κατοχικών επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, ραδιοφωνική εκπομπή, τηλεοπτικό σήριαλ…

Από τη γειτονιά του Bύθουλα στο Κολωνάκι έρχεται στις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης 30 Αυγούστου στο Παμπελοποννησιακό η μεγαλομανής και ακατάδεκτη ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά σκηνοθετημένη αυτή τη φορά από τον Γιάννη Κακλέα.

Με αυτή την θεατρική παράσταση κλείνουν οι εκδηλώσεις

του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, για τον μήνα Αύγουστο.

Στο δικό της παράλληλο σύμπαν ,που έχει δημιουργήσει η ονειροπαρμένη Σουσού, ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια της φτωχογειτονιάς .

Όλα μπερδεύονται γλυκά όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Όταν στην «πράξη» φαίνεται η απόσταση που χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι σε συνδυασμό με τον περίεργο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός και το τίμημα που θα «πληρώσει» η ηρωίδα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μαντάμ Σουσού η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Kώστας Σπυρόπουλος ως δαιμόνιος Μηνάς Καντακουζηνός, ενώ στο ρόλο του συζύγου, τουευσυνείδητου αλλά φτωχού Παναγιωτάκη, ο Τάσος Χαλκιάς.

Μαζί τους 15 ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, ΝικολέταΚοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ αράουι,Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός

Τραγούδι: Ειρήνη Ψυχράμη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης – Σοφία Νικολαϊδη

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος

Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Προπώληση εισιτηρίων: Προπώληση 18€, στην είσοδο 22€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2018

Αθανασία Σταμοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα