Στη Βουλή η σύμβαση του Ελληνικού – Μπαλτάς: Καταφέραμε βελτιωτικές αλλαγές

15:56 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντιπαράθεση πυροδότησε στη Βουλή η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση, για τα δύο χρόνια καθυστέρησης στην υλοποίηση της επένδυσης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το δημόσιο 1 δισ. ευρώ αλλά και για την αναφορά του ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς μόλις τελείωσε σήμερα.

Για

αριστερό ξεπούλημα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει την βρώμικη δουλειά του συστήματος .

Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε νέες, σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές, με πιο ουσιαστικούς και δεσμευτικούς όρους και προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του Ελληνικού, απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, υπεραμυνόμενος της σύμβασης.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους επενδυτές, ότι η κυβέρνηση τιμά τις υπογραφές της και θα τους διευκολύνει, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, αποδίδοντάς της αντιπολιτευτική τακτική χωρίς αντίκρισμα και αντέκρουσε το επιχείρημα των στελεχών της ότι ως κυβέρνηση είχε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το Ελληνικό.

Το master plan, που υποστηρίζετε ότι κάνατε, δεν δεσμεύει κανένα. Είναι μια έκθεση ιδεών και καλών προθέσεων του επενδυτή, χωρίς όμως δεσμευτικές αλλαγές και δεσμευτικούς όρους, επισήμανε ο κ. Μπαλτάς.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι η αντιπολιτευτική της τακτική στηρίζεται πάνω στο φάντασμα της Αριστεράς, αποδίδοντας τις ευθύνες για όλα όσα κακώς έγιναν ή δεν έγιναν επί δικών της κυβερνήσεων.

Παράλληλα, διέψευσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού φρενάρει την επένδυση στο Ελληνικό προβάλλοντας αρχαιολογικά ζητήματα.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί εξαπάτησης των πολιτών και αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Πολιτισμού αντέτεινε Για το Ελληνικό, αυτά που λέγαμε πριν τα λέμε και τώρα, και στηρίζονται πάνω σε αρχές και αξίες σταθερές. Μπορούμε να αλλάζουμε, με αυτούς τους τρόπους θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.

αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική Είδηση:Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το Ελληνικό

Keywords
Τυχαία Θέματα