Στη τελική ευθεία για πληρωμές ΕΝΦΙΑ, 2ης δόσης φόρου εισοδήματος

10:24 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος καλούνται να καταβάλλουν εκατομμύρια φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ αρκετές αιτήσεις συμψηφισμού του ΕΝΦΙΑ με επιστροφή φόρου εισοδήματος υποβάλλονται στις κατά τόπους εφορίες.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Το υπουργείο προσδοκά σε υπέρβαση του μηνιαίου στόχου για τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ώστε να δοθεί συνέχεια στην υπέρβαση του Αυγούστου κατά 64 εκ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων έσπευσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο. Εικάζεται ότι είναι κυρίως ιδιοκτήτες που οφείλουν μικρά ποσά και έσπευσαν να πληρώσουν για να μην ασχολούνται άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 1 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων σε σύνολο 6,3 εκατομμυρίων οφείλουν ΕΝΦΙΑ έως 50 ευρώ.

Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο, πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν την ερχόμενη εβδομάδα την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Πάνω από 2,3 εκ. φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά πάνω από 3,7 δισ. ευρώ σε φόρο εισοδήματος καθώς έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Οσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο εφάπαξ μπορούν να το κάνουν σε τρείς διμηνιαίες δόσεις.

Εν τω μεταξύ πολλοί φορολογούμενοι που οφείλουν ΕΝΦΙΑ αλλά δικαιούται επιστροφής φόρου εισοδήματος σπεύδουν στις Δ.Ο.Υ. για να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση συμψηφισμού σύμφωνα με εφοριακούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα