Στη Σάμο το 9ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Αιγαίου

10:06 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 9ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Αιγαίου ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στην Σάμο με πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι,

κ.λπ.) Παράλληλα με τις επιστημονικές δραστηριότητες, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με διακεκριμένους Καρδιολόγους, θα ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, ενώ μέλη της ΕΚΕ θα εκπαιδεύσουν τους πολίτες της Σάμου στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με την αντίστοιχη ομάδα Εργασίας της ΕΚΕ.

Οι δύο πρώτες ημέρες του Συνεδρίου που αφορούν στην ενημέρωση των ιατρών για τα νέα δεδομένα της Επιστήμης θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο Sivila ενώ την Κυριακή το πρωί οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταφερθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό για τη βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης θα γίνει πρακτική επίδειξη και εξάσκηση συμμετεχόντων στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Τσιούφης, οι καθηγητές καρδιολογίοι, Χ. Στεφανάδης, Φ. Τρυποσκιάδης, Δ. Τούσουλης, Γ. Φιλιππάτος, Α. Χαραλαμπάκης, Δ. Κρεμαστινός, Σ. Αδαμόπουλος καθώς και οι καρδιολόγοι της Σάμου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα