ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες – Σκληρή γλώσσα από Γεροβασίλη, Παππά – Συνέπειες, πρωτοβουλίες και αντιδράσεις (video)

00:47 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε με ψήφους 14 έναντι 11 ως αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Εν αναμονή τώρα της ακριβούς διατύπωσης της απόφασης, που αναμένεται να καθαρογραφεί την Πέμπτη. Με αυτήν την απόφαση γυρνάμε στο καθεστώς ανομίας των προηγούμενων 27 χρόνων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία επισήμανε τις συνέπειες αυτής της απόφασης με την επιστροφή των χρημάτων που μπήκαν στα δημόσια ταμεία. Σημείωσε ότι θα υπάρξει τη Δευτέρα νομοθετική πρωτοβουλία για την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών για

τις άδειες. Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις αλλά η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ, όποιος θέλει να εκπέμπει πρέπει να πάρει προσωρινή άδεια. Για να την πάρει όποιος θέλει θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθεσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ΕΡΤ, όπου τόνισε ότι «το τζάμπα τελείωσε», ότι «δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο καθεστώς ασυδοσίας» και «όσοι ονειρεύονται πολιτική αποσταθεροποίηση, να αλλάξουν πλευρό». Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε σε ένα καθεστώς που το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή κανένα από τα λειτουργούντα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια οϋτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα