Στα γεννέθλια της Χίλαρι Κλίντον, νέες αποκαλύψεις από Wikileaks

14:04 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

‘Εκλεισε τα 69 της χρόνια η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον κι ενώ γιόρτασε τα γεννέθλια της πηγαίνοντας σε συναυλία της 28χρονης βρετανίδας τραγουδίστριας Αντέλ, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Ωστόσο, ο ιστότοπος του Τζουλιάν Aσάνζ, Wikileaks, χάρισε νέες διαρροές, συνέχεια των ηλεκτρονικών υποκλοπών και αποκαλύψεων από τα άδυτα της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών.

Όπως μεταδίδει το CNN, από τις νέες διαρροές

προκύπτει απόπειρα συγκάλυψης από υψηλόβαθμους συμβούλους της Χίλαρι Κλίντον για τη χρήση ιδιωτικού διαμετακομιστή από την ίδια, καθώς “ήθελαν να αφήσουν να περάσει έτσι,” το θέμα της της «απροσεξίας», στη διαχείριση της ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας.
Η Νίρα Τάντεν, πρόεδρος της φιλελεύθερης “δεξαμενής σκέψης” ,Center for American Progress, φέρεται να έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρόεδρο της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα το Μάρτιο του 2015, ενώ μόλις είχε αποκαλυφθεί ότι στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, η Κλίντον χρησιμοποιούσε ιδιωτικό διαμετακομιστή.

“Γιατί το κρατήσατε κρυφό επί 18 μήνες; Δεν έχει νόημα,” έγραφε η Τάντεν στον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Κλίντον, τον Τζον Ποντέστα.

«Αυτά τα πράγματα είναι σαν την “Αχίλλειο πτέρνα” ή σαν τον κρυπτονίτη. Γιατί δεν το δημοσιοποίησαν πριν από 18 μήνες;» επέμεινε και σε άλλα μηνύματα η Τάντεν η οποία φέρεται να έλαβε μονολεκτική απάντηση από τον Ποντέστα: “Απίστευτο.”

ΠΗΓΗ;ΑΠΕ-ΜΠΕ,CNN
Σχετική είδηση:Τραμπ: Η πολιτική Κλίντον για τη Συρία θα οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο

Keywords
Τυχαία Θέματα