Σπ.Γαλιατσάτος «Θετικά μηνύματα από την Ιταλική αγορά»

15:49 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αισιόδοξα τα μηνύματα από την Ιταλική αγορά» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος τουρισμού στα Ιόνια Νησιά, Σπ.Γαλιατσάτος, με αφορμή τη συμμετοχή της ΠΙΝ και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση BMT 2017, η οποία έλαβε χώρα στη Νάπολη από 24 έως 26 Μαρτίου.

«Η BMT (Βorsa Mediterranea Del Turismo) είναι μια έκθεση που εστιάζει στην αγορά της κεντρικής και νότιας Ιταλίας, για επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου αλλά και για το κοινό και μάλιστα, φέτος συμμετείχαν 300 εκθέτες με περίπτερα,

προσελκύοντας 20.000 επισκέπτες», τονίζει ο κ.Γαλιατσάτος, αναφέροντας, επίσης, πως «η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν σημαντική, ενώ πραγματοποιήθηκαν επαφές με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ έγκυρων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, καθώς και με τουριστικούς παράγοντες της αγοράς στη γείτονα χώρα».

Σύμφωνα με τον κ.Γαλιατσάτο, «υπήρξε ενδιαφέρον για τηλεοπτικά γυρίσματα από την κ.Annapia Chicco η οποία παρουσιάζει την εκπομπή τουριστικού περιεχομένου ‘kilimangiario’ της RAI 3», ενώ, όπως πρόσθεσε, «έγιναν συναντήσεις και με tour operators, επίσης, με στελέχη των ακτοπλοϊκών γραμμών που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδα – Ιταλία και κατ’ επέκταση στα Ιόνια νησιά (super fast, sea med, ventouris ferries, minoan lines), καθώς και των αεροπορικών εταιριών (Aegean, Volotea & Balkan express), όπως και της εταιρείας ιπτάμενων δελφινιών ‘liberty lines’, η οποία θα συνδέει το Otranto με τη Κέρκυρα και τους Παξούς σε δυόμιση ώρες».

Τέλος, ο κ.Γαλιατσάτος, επανάλαβε χαρακτηριστικά, ότι, «τα μηνύματα από τη συμμετοχή στην έκθεση είναι εξόχως θετικά για τη φετινή τουριστική περίοδο από τη κεντρική και νότια Ιταλία». Την υποστήριξη του περιπτέρου της ΠΙΝ είχαν ο υπάλληλος του τμήματος τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ.Μηνάς Κλαουδάτος, καθώς και οι Ιταλόφωνοι κ.κ. Τσινούκας Γεώργιος και Δαουράκης Ιωάννης.

Να σημειωθεί ότι το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφθηκε o αντιδήμαρχος του δήμου Sebastiano & Vesuvio κ. Gusiepe Panico, ο υπεύθυνος της Aegean Airlines για τη νότια Ιταλία κ.Gianni Donati και ο δ/ντης πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Baccoli κ.Samuele Guardasone.

Keywords
Τυχαία Θέματα