Σπ. Λυκούδης: Στρατηγικό σχέδιο και όχι συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται η Κεντροαριστερά

15:33 24/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Την ανάγκη να αναζητήσει η Κεντροαριστερά ένα στρατηγικό σχέδιο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι να συμπληρώσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Σπύρος Λυκούδης.Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
επαναλαμβάνει οτι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, παρά τις διαφωνίες του με κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος. "Προφανώς και θα είμαι δίπλα στις προσπάθειες που θα κάνει το κόμμα μου. Είμαι βουλευτής και στέλεχός του. Απλώς, επιμένω ότι πολλά πράγματα θα έπρεπε να τα είχαμε δει διαφορετικά. Η χώρα χρειάζεται μια ανασυγκροτημένη κεντροαριστερά και η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια". Χαρακτήρισε "αρνητική εξέλιξη" την πιθανότητα η "Κίνηση των 58" να μετατραπεί σε κόμμα με μόνη ενίσχυση από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αντέκρουσε τις πληροφορίες περί αποχωρήσεων από τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας πως ο συνήθης αντιπαραθετικός λόγος που υπάρχει μέσα στα κόμματα, δεν αποτελεί εσωκομματική σύγκρουση.

Ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι η δημοσκοπική πτώση της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε από το "απροσδόκητο σοκ" της εξόδου από την κυβέρνηση. "Από εκεί και πέρα, παρά τις προσπάθειες, που έχουν γίνει, δεν έχουμε «ανασάνει» κι αυτό είναι ένα πρόβλημα", τονίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε «θάνατο» την ενδεχόμενη επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να μπει στη Βουλή, ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ: "Το να είναι η πολιτική φιλοδοξία της Δημοκρατικής Αριστεράς να γίνει συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι θάνατος, απόλυτος θάνατος. Κι αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τους συντρόφους μας, ούτε με τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω πει πολλές φορές ότι ένας ισχυρός ενδιάμεσος χώρος, μια ισχυρή κεντροαριστερά, προφανώς όχι μόνο χρειάζεται, αλλα είναι επιτακτικό να αναζητήσει ένα στρατηγικό σχέδιο σύμπλευσης προς τα αριστερά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ένα ισχυρό ενδιάμεσο σχήμα, το οποίο θα μπορέσει και τον ΣΥΡΙΖΑ να μεταβάλει σε ρεαλιστικότερες θέσεις, αλλά και συνολικά να προσφέρει στη χώρα. Αυτό είναι όμως άλλο σχέδιο", κατέληξε ο Σπύρος Λυκούδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα