Σουφλί: Από τις 23 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου οι «Γιορτές Μεταξιού 2017»

11:29 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη διαδραστική αναβίωση της παλαιάς εποχής, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων στο βιομηχανικό συγκρότημα «Τζίβρε» , ξεκινούν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου οι δεκαήμερες εκδηλώσεις «Γιορτές Μεταξιού 2017» στο Σουφλί, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» για 14η χρονιά.

Το ίδιο βράδυ , θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη , Χρήστο Θηβαίο και Μαριάννα Πολυχρονίδη. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις που αφορούν μικρούς, μεγάλους

και οικογένειες , όπως εκπαιδευτικά εργαστήρια για το μετάξι, εκθέσεις φωτογραφίας, συναυλίες με παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική, παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσική με γκαϊντες, μεταξένιο εργαστήρι για δημιουργίες με κουκούλι και τεχνικές ζωγραφικής επάνω στο μετάξι και το 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Φίλων της Παράδοσης. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι, Εν Λευκώ, ΑΝΕΜΗ, ΑμεΑ Νήμα Ζωής, το Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος της τράπεζας Πειραιώς, Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, το Λαογραφικό Μουσείο «Τα Γνάφαλα» και το Νέο Βουλγάρικο Πανεπιστήμιο Σόφιας. «Για δέκα ημέρες η πόλη, θα κινείται στο ρυθμό του μεταξιού, που επηρέασε την ιστορία της σε διάφορους τομείς» δήλωσε ο πρόεδρος της «Χρυσαλλίδας», Γιώργος Τσακίρης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα